Категорія
Новини
Дата

Українська IT-компанія Intellias відкриває офіс розробки у Індії

Протягом 2023 року Intellias планує найняти для нового розробницького центру в індійському місті Пуна близько 100 ІТ-спеціалістів, повідомили Forbes у пресслужбі компанії

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Заснована у Львові 20-річна IT-компанія Intellias оголосила про вихід на ринок Індії.
  • Новий центр розробки розташовано у місті Пуна у штаті Махараштра – це восьмий за чисельністю мегаполіс Індії, де проживають понад 4 млн осіб. Протягом 2023-го Intellias планує найняти для індійського центру розробки близько 100 ІТ-спеціалістів. Наразі вже найнято семеро фахівців, відкрито десять вакансій. Очолить підрозділ Intellias India Табіш Шейх.
  • Інвестиції в індійський офіс компанія оцінює у «сотні тисяч доларів», це витрати на відкриття юридичної особи, пошук та оренду офісного приміщення, маркетинг, пошук і рекрутинг спеціалістів і спеціалісток.  

Контекст

Львівський Intellias у 2002 році заснували Віталій Седлер і Михайло Пузраков. У 2018-му компанія залучила стратегічні інвестиції від Horizon Capital. Станом на липень 2022-го Intellias посідала девʼяте місце в рейтингу найбільших ІТ-роботодавців України за версією DOU. Наразі глобальний штат компанії – понад 3200 спеціалістів, 60% із них інженери senior-рівня.

Сумарний виторг української частини бізнесу Intellias, за даними компанії, у 2022 році досяг $130 млн. Частка експорту – 97%. Ключові клієнтські ринки – Західна Європа та Північна Америка.

«Вихід на ринок Індії є важливим кроком для нашої стратегії глобалізації бізнесу, – каже Седлер. – Маючи центр розробки в місті Пуна – одному з найбільших ІТ хабів Індії, ми зможемо підтримати подальше зростання компанії».

Протягом 2022 року Intellias суттєво розширила географію офісів розробки. Компанія відкрила три центри в Польщі (Варшаві, Вроцлаві та Гданську), а також у хорватському Загребі, болгарській Софії, португальських Лісабоні та Порту, іспанській Малазі.

У вересні 2022-го Intellias придбав британсько-українського аутсорсера Digitally Inspired із головним офісом поблизу Лондона та посилив присутність у Великій Британії. У планах розширення на 2023-й рік – запуск центру розробки у Колумбії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні