Категорія
Новини
Дата

Львівська IT-компанія Intellias купила аутсорсера Digitally Inspired. Він може коштувати близько $20 млн

Одна з найбільших в Україні ІТ-компаній Intellias придбала сервісну компанію Digitally Inspired, що розробляє продукти для ритейлу. Про це Forbes повідомили учасники угоди.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Більшість співробітників обох компаній знаходятся в Україні. Головний офіс Digitally Inspired розташований у Лондоні, розробка – у кількох офісах в Україні, зокрема у Києві. В Intellias станом на липень працювало 2630 людей, за даними профільного порталу DOU. Об’єднана компанія матиме понад 3000 професіоналів, йдется у повідомленні пресслужби Intellias.
  • Сторони не розкривають фінансових деталей угоди. До 24 лютого Digitally Inspired міг коштувати $20-25 млн, оцінює засновник інвестиційної компанії InSoft Partners Віталій Горовий. Ціна до російського вторгнення могла досягати $30 млн, каже керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв, тепер – ближче до $20 млн.
  • По завершенню угоди команду Digitally Inspired інтегрують в організаційну структуру Intellias.

Контекст

Digitally Inspired заснована у 2014-му. Засновник Олександр Гончарук, 44, емігрував до Англії у нульових. Наразі він громадянин Великої Британії. Компанія фокусується на розробці ІТ-систем у галузях роздрібної торгівлі, електронної комерції, охорони здоров’я та авіації. Серед клієнтів – IBM, авіакомпанія VistaJet, що керує флотом бізнес-джетів, та український ритейлер «Копійка».

Львівський Intellias у 2002 році заснували Віталій Седлер та Михайло Пузраков. У 2018-му компанія залучила стратегічні інвестиції від Horizon Capital. Станом на липень 2022-го Intellias посідає девʼяте місце в рейтингу найбільших ІТ-компаній DOU за кількістю співробітників. За перше півріччя штат збільшився на 107 людей – до 2630 співробітників. «Угода дозволить нам прискорити зростання Intellias, поглибити експертизу в ритейлі та розширити присутність на ринку Великої Британії», – каже співзасновник та СЕО Intellias Віталій Седлер. Під час повномасштабної війни львівська компанія не відмовилася від експансії. Протягом 2022-го зʼявилися нові офіси в Ужгороді, Польщі, Болгарії, Іспанії, Португалії, Хорватії, Колумбії.

Це Win-Win для обох сторін, каже Горовий, Intellias шукав компанії для поглинання вже досить давно. Він не виключає, що після по закінченню війни львівʼяни зроблять ще як мінімум одне поглинання. Яким міг бути дисконт для Digitally Inspired – питання відкрите. «Справа не лише у війні, а й у корекції усіх мультиплікаторів у IT, падінні Nasdaq», – каже Сисоєв. В Україні єдиного тренду IT-поглинань немає: нечасті угоди проходять і за оцінками мирного часу, і за 30% від довоєнної вартості, каже Горовий. «Скоріш за все, купили дешевше ніж до війни», – додає він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні