Категорія
Новини
Дата

Українська Kormotech інвестує €60 млн в розширення виробництва в Литві

Український виробник кормів для котів і собак Kormotech розширить виробництво у литовському місті Кедайняй. Компанія інвестує понад €60 млн в чотири черги виробництва, які будуть введені в експлуатацію протягом 2025–2028 років, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Kormotech запустив свій перший закордонний завод у м. Кедайняй у 2020 році. На виробництві вологих кормів потужністю понад 20 000 т на рік працює понад 170 фахівців з України та Литви. 
  • Компанія заявляє, що розширення виробництва подвоїть чисельність персоналу в Литві, додавши 200 нових робочих місць за пʼять років. 
  • Kormotech планує запустити першу нову виробничу лінію до 2025 року, додаючи по лінії щороку, поки чотири виробничі черги не будуть запущені повністю в 2028 році. В міру прогресу проєкту розширення компанія буде зацікавлена в пошуку кваліфікованих інженерів, технологів та інших вузькоспеціалізованих фахівців як в Україні, так і в Литві.
  • Керівництво компанії називає Литву «другим домашнім ринком». «Наш успішний досвід будівництва і роботи в Литві, сприятливі умови у вільній економічній зоні, підтримка Invest Lithuania та наша добре налагоджена мережа партнерів і постачальників і привели нас до рішення розширити підприємство», – сказав Ростислав Вовк, СЕО і співвласник Kormotech.
Українська Kormotech інвестує €60 млн в розширення виробництва в Литві /Фото 1

Виробництво Kormotech у литовському місті Кедайняй

Українська Kormotech інвестує €60 млн в розширення виробництва в Литві /Фото 2

Виробництво Kormotech у литовському місті Кедайняй

Українська Kormotech інвестує €60 млн в розширення виробництва в Литві /Фото 3

Виробництво Kormotech у литовському місті Кедайняй

Українська Kormotech інвестує €60 млн в розширення виробництва в Литві /Фото 4

Виробництво Kormotech у литовському місті Кедайняй

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Наразі в компанії працюють близько 1300 співробітників у пʼяти країнах – Україні, Литві, Польщі, Румунії, США.

В Україні Kormotech також розширює виробничі потужності. Протягом 2022–2023 років компанія інвестувала близько $14 млн, щоб модернізувати виробництво сухих кормів та розширити виробництво вологих майже на 70%.

Kormotech з 2003 року виробляє харчування для котів і собак під брендами Optimeal, CLUB 4 PAWS, «Гав!», «Мяу!». Компанія має виробничі потужності в Україні та ЄС. 

Асортимент налічує понад 650 позицій. Kormotech реалізує у 40 країнах світу продукцію брендів та власних торгових марок партнерів.

За воєнний рік український виробник кормів для тварин «Кормотех» збільшив виторг зі $110 млн до $124 млн. Зростати допоміг експорт, який підскочив майже на чверть. Непересічний результат, особливо враховуючи, що компанія пішла з ринку Білорусі, на який припадало до 15% закордонних продажів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні