Категорія
Новини
Дата

Українська Sherp планує відкрити завод із виробництва всюдиходів у Туреччині вже цього тижня

Українська компанія з виробництва всюдиходів Sherp має намір відкрити завод у турецькій провінції Бурса 26 квітня, а у травні почати серійне виробництво моделі YETX, що використовується у важкопрохідній місцевості, пише Daily Sabbah.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що Sherp, яка вісім місяців тому вирішила виготовляти свої автомобілі в Туреччині, завершила необхідні роботи на своєму заводі в Туреччини.
  • Серійне виробництво YET має розпочатися у травні.
  • Ерман Ерсез, генеральний директор Orso Off-Road Solutions, філії компанії в Бурсі, сказав, що всюдихід має більш ніж 10-річну інженерну історію та виробляється у Києві з 2015 року. «Компанія вирішила інвестувати сюди, покладаючись на індустріалізацію Бурси, кваліфіковані людські ресурси та географію Туреччини», – сказав він.
  • Ерсез додав, що наступного року планується запуск другої черги виробництва. 
  • Всюдихід використовується в країнах зі складним кліматом та рельєфом, особливо у Північній Америці, Африці та Арктиці, повідомив Ерсез агентству Anadolu.
  • Розроблений для місцевості із складними умовами, YETX заввишки 2,8 м, довжиною 4 м та шириною 2,5 м може легко долати перешкоди заввишки до метра та використовуватися на схилах до 35 градусів.
  • Автомобіль можна використовувати в пошуково-рятувальних операціях, ліквідації лісових пожеж та надання швидкої допомоги в районах і на водоймах, недоступних для звичайних автомобілів.

Контекст

З 2016 року на території київського заводу «Труббудіндустрія» 216 співробітників компанії «Квадро Інтернешнл» випускали всюдиходи-амфібії під торговою маркою Sherp. Машини вартістю $94 000 долають будь-які болота й хащі і мають попит серед любителів пригод і рятувальних служб. У 2019 році виторг зріс на 51%, до 347,4 млн грн, прибуток – учетверо, до 7,6 млн грн.

Компанію заснував Володимир Школьник, якому належить 11 бізнес-центрів у Києві. У травні 2020 року Forbes оцінив його статки в $135 млн.

Основним ринком у 2020 році для київського заводу Sherp були США та Канада. Кілька автомобілів придбав репер Каньє Вест. У 2018 році партію авто купила ООН для своєї World Food Programme. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні