Категорія
Новини
Дата

Українські євробонди та гривня відіграли падіння на новинах про відведення військ Росією

Українські єврооблігації увечері вівторка відіграли частину падіння на новинах щодо зниження геополітичних ризиків. Котирування українських євробондів відновилося на 2–3%, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прибутковість найбільш волатильних паперів, з погашенням у вересні цього року, на 18:00 вівторка знизилася до 16,8% проти 22,1% на той же час понеділка, за даними Bloomberg Terminal.
  • Папери з погашенням у 2023–2024 роках котирувалися з прибутковістю 13,3–13,5% проти 14,6–15,9% на день раніше.
  • Прибутковість євробондів із погашенням у 2026–2032 роках повернулася на рівень 10–11,5%.
  • Гривня у вівторок відіграла стрімке падіння, зміцнившись на 30 копійок після падіння на 51 коп. днем раніше. НБУ на 16 лютого встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 28,24 грн, йдеться у даних регулятора.

Контекст

Ринок українських активів позитивно відреагував на заяву Міноборони РФ про початок відведення військ від кордонів України. У вівторок підрозділи Західного та Південного військових округів розпочали відхід у пункти базування.

11 лютого українські євробонди подешевшали на тлі загрози вторгнення військ РФ до України. Папери негативно відреагували на заклик США своїм громадянам терміново залишити Україну.

10 лютого президент США Джо Байден закликав американців, що перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Велика Британія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія і Південна Корея.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні