Категорія
Новини
Дата

Міноборони Росії заявило про початок відведення військ від кордонів України до пунктів базування

Підрозділи Західного та Південного військових округів завершили навчання і розпочали повернення до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом, повідомив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков. Західний військовий округ межує із північними областями України, Південний охоплює окупований Крим.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Низка заходів бойової підготовки, включно з навчаннями, виконані відповідно до плану, сказав Конашенков.
  • У Збройних Силах РФ продовжується комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил, уточнюється у заяві. На полігоні «Обуз-Лісновський» (Білорусь) 19 лютого передбачено етап бойових стрільб за участі авіації.
  • У районах акваторій морів, що прилягають до території Росії, проводиться серія військово-морських навчань, у яких задіяні кораблі, підводні човни та морська авіація.
  • Мірою закінчення навчань «війська, як і завжди, здійснять марші комбінованим способом до пунктів постійної дисклокації», йдеться у заяві.

Контекст

На тлі заяв про можливе вторгнення Росії в Україну з 10 по 20 лютого в Білорусі розпочалися російсько-білоруські навчання «Союзна рішучість – 2022».

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-Морського флоту за участю понад 140 кораблів і суден та понад 10 000 військових.

Білоруський напрямок західні ЗМІ та іноземні розвідки називали одним із варіантів можливого вторгнення Росії в Україну. Москва та Мінськ наявність таких планів відкидали. Білоруський Генштаб заявляв, що після навчань російські військові залишать республіку.

Уздовж кордонів України зараз перебувають 119 000 російських солдат, а разом із повітряними та морськими силами – 140 000, заявляли у Міноборони України. Це 72 батальйонно-тактичні групи, 11 з яких нині перебувають у Білорусі. Можливість значної ескалації з боку Росії оцінюється як низька, заявляв міністр оборони Олексій Резніков.

Українські силові структури не бачать імовірності повномасштабного вторгнення з боку Росії, заявив напередодні секретар РНБО Олексій Данилов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні