Категорія
Новини
Дата

Міноборони Росії заявило про початок відведення військ від кордонів України до пунктів базування

1 хв читання

Підрозділи Західного та Південного військових округів завершили навчання і розпочали повернення до пунктів базування залізницею та автомобільним транспортом, повідомив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков. Західний військовий округ межує із північними областями України, Південний охоплює окупований Крим.

Ключові факти

  • Низка заходів бойової підготовки, включно з навчаннями, виконані відповідно до плану, сказав Конашенков.
  • У Збройних Силах РФ продовжується комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил, уточнюється у заяві. На полігоні «Обуз-Лісновський» (Білорусь) 19 лютого передбачено етап бойових стрільб за участі авіації.
  • У районах акваторій морів, що прилягають до території Росії, проводиться серія військово-морських навчань, у яких задіяні кораблі, підводні човни та морська авіація.
  • Мірою закінчення навчань «війська, як і завжди, здійснять марші комбінованим способом до пунктів постійної дисклокації», йдеться у заяві.

Контекст

На тлі заяв про можливе вторгнення Росії в Україну з 10 по 20 лютого в Білорусі розпочалися російсько-білоруські навчання «Союзна рішучість – 2022».

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-Морського флоту за участю понад 140 кораблів і суден та понад 10 000 військових.

Білоруський напрямок західні ЗМІ та іноземні розвідки називали одним із варіантів можливого вторгнення Росії в Україну. Москва та Мінськ наявність таких планів відкидали. Білоруський Генштаб заявляв, що після навчань російські військові залишать республіку.

Уздовж кордонів України зараз перебувають 119 000 російських солдат, а разом із повітряними та морськими силами – 140 000, заявляли у Міноборони України. Це 72 батальйонно-тактичні групи, 11 з яких нині перебувають у Білорусі. Можливість значної ескалації з боку Росії оцінюється як низька, заявляв міністр оборони Олексій Резніков.

Українські силові структури не бачать імовірності повномасштабного вторгнення з боку Росії, заявив напередодні секретар РНБО Олексій Данилов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні