Категорія
Новини
Дата

Перейти на 2% оподаткування хочуть «Метінвест Диджитал», «Галнафтохім», «Епіцентр К». Термін подачі заявок продовжили

Українські компанії та підприємці вже подали 148 499 заяв про перехід на спрощену систему оподаткування за ставкою 2%, повідомив голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Із загальної кількості заяв 29 585 надійшли від юридичних осіб, 118 914 — від фізичних осіб-підприємців.
  • Прийняття заяв про перехід на спрощену систему продовжуватиметься й після 1 квітня.
  • Серед компанії, які обирають єдиний податок 3-ї групи за ставкою 2% доходу, відомі бренди та ключові бізнес-групи, зокрема: «Метінвест Діджитал», «Полетехніка», «Галнафтохім», «Епіцентр К», «Юск Україна», «Автомагістраль» та інші.

Контекст:

Раніше податкова служба заявляла, що новою ставкою оподаткування зможуть скористатися лише ті підприємці, які встигнуть подати відповідну заяву до 30 березня.

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни. Підприємства з обігом до 10 млрд грн можуть перейти на сплату єдиного податку. Замість ПДВ та податку на прибуток підприємці платитимуть лише 2% від обороту. Фізичні особи-підприємці 1-ї та 2-ї груп сплачуватимуть єдиний податок на добровільній основі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні