Категорія
Новини
Дата

Український фільм «Будинок зі скалок» став номінантом «Оскара»

У США оголосили номінантів на премію Американської академії кінематографічних мистецтв і наук «Оскар». Вперше за нагороду позмагається кінострічка про Україну «Будинок зі скалок» – у категорії «Найкращий документальний фільм», пише «ВВС Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Будинок зі скалок» понад два роки знімали на Донбасі, а світова премʼєра відбулася у січні 2022 року. Героями фільму є діти та вихователі Лисичанського центру соціально-психологічної допомоги. Сюжет фільму – це реальні історії з життя.
  • «Це фільм про дітей зі складних родин, які потрапили до притулку поруч з війною. В притулку вони проводять 9 місяців – і або повертаються до батьків, або потрапляють в інтернат чи прийомну родину», – каже другий режисер та лінійний продюсер Азад Сафаров.
  • Зазначається, що фільм уже переміг на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та у документальному конкурсі Ґетеборзького кінофестивалю у Швеції. Також стрічка здобула приз у номінації «Найкраща режисерська робота» на найвідомішому в світі фестивалі незалежного кіно Sundance у міжнародній програмі. Окрім цього «Будинок зі скалок» був серед номінантів на найкращий документальний фільм Європейської кіноакадемії.
  • Фільм буде боротися за «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм». Всього у ній пʼять стрічок, серед них – фільм про Олексія Навального.

Контекст

Українську стрічку обрали з понад сотні фільмів, команду, яка працювала над фільмом, запросять на вручення «Оскарів» у Лос-Анджелесі.

Загалом кіноакадемія вручає нагороди у 23 категоріях. Урочиста 95-а церемонія вручення премії Американської кіноакадемії відбудеться 12 березня 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні