Категорія
Новини
Дата

Український «Руслан» доставив габаритну сонячну турбіну зі США до Австралії

Авіакомпанія «Антонов» за допомогою літака «Руслан» і в співпраці з Air Charter Service доправила сонячну турбіну та додаткове обладнання зі США до Австралії, повідомляє українське підприємство.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, літак Ан-124-100 перевіз на борту вантаж загальною вагою 67 т, у ому числі додаткове обладнання та сонячну турбіну вагою 35,5 т, довжиною 11,33 м та висотою 3,63 м. 
  • «Розміри вантажу визначили, що літак типу Ан-124-100 є єдиним варіантом перевезення агрегату повітряним транспортом», – сказано в повідомленні.
  • Після успішної доставки в аеропорт Авалон компанія Air Charter Service подбала про доставку вантажу до Вінчелсі, штат Вікторія, де сонячна турбіна й додаткове обладнання будуть використовуватися на газокомпресорній установці.

Контекст

У кінці жовтня «Антонов» за допомогою літака «Руслан» доставив із Франції до США цивільний телекомунікаційний супутник Airbus Defense and Space для запуску компанією SpaceX Ілона Маска. Сукупна вага вантажу склала 50 т, у тому числі спеціального контейнера, розробленого Airbus Defense and Space для безпечного переміщення супутників.

Авіакомпанія перевезла супутник на борту одного зі своїх літаків Ан-124-100-150 з Тулузи до стартово-посадкового майданчика NASA у Тітусвіллі в співпраці з логістичною компанією Bollore Logistics Space. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні