Категорія
Новини
Дата

Український сервіс доставки Rocket запустили у Нідерландах. Це вже другий іноземний ринок для компанії

Сервіс доставки готової їжі з ресторанів Rocket із 15 квітня 2021 року запустили в Амстердамі – столиці Нідерландів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Також в Амстердамі компанія відкрила офіс, який буде працювати з новими ринками, пише The Village.
  • Наприкінці 2020 року Rocket вперше вийшла на іноземний ринок, запустивши сервіс доставки в Нікосії – столиці Кіпру. Тоді ж компанія змінила назву з Raketa на Rocket.
  • Розпочати роботу в Нідерландах Rocket планувала в березні. Загалом сервіс збирається покрити 10 країн у 2021 році.  

Довідка

Український сервіс доставки Rocket було запущено в березні 2018 року в Дніпрі. З листопада 2019-го почав роботу в Києві. Зараз сервіс доступний у 28 містах України. Серед партнерів – McDonaldʼs, KFC, «Пузата Хата» та ін. Навесні компанія змогла залучити інвестиції від фонду BeeVenture. За даними «Спарк Інтерфакс», у 2019 році виторг компанії «Рокет Делівері», яка керує застосунком Rocket, склав $91 266.

У жовтні застосунок Rocket потрапив до 10 найпопулярніших додатків у Європі в категорії «Їжа та напої» у третьому кварталі 2020 року, повідомила аналітична компанія Sensor Tower.

Контекст

Окрім Rocket, на українському ринку працює ще Glovo і Bolt Food. Останню службу доставки було запущено тільки наприкінці жовтня. У червні Україну залишила компанія Uber Eats. Glovo оцінює свою частку ринку в Україні приблизно у 80%, а їхній мобільний додаток завантажили понад 3 млн користувачів. Rocket вважає, що має частку в 35–40%, а їхнім додатком користуються майже 2 млн, пише RAU.ua.

Пандемія також сприяла збільшенню попиту на доставку продуктів із супермаркетів. Так, у США в серпні 2020 року продажі, що припадали на нішу доставки продуктів, склали $5,7 млрд, для порівняння в серпні 2019-го – усього $1,2 млрд, свідчать дані Brick Meets Click/Mercatus.

Торік український сервіс із підбору та доставки медичних препаратів Liki24 заявив, що виходить на польський ринок. У вересні 2019-го сервіс доставки продуктів із супермаркетів з України Zakaz.ua було запущено в столиці Молдови Кишиневі, а у листопаді 2020-го в столиці Узбекистану Ташкенті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні