Категорія
Новини
Дата

Український ШІ-стартап Beholder залучив майже $1 млн інвестицій. Його продукт допомагає шукати корисні копалини

Стартап Beholder, який розробляє набір нейромереж для пошуку корисних копалин, залучив $940 000 інвестицій від європейського фонду InnoEnergy з фокусом на енергетику. У раунді також взяли участь фонди Rockstart та STRT Ventures. Про це Forbes повідомив співзасновник компанії Даніїл Лубкін.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Beholder спрямує кошти на масштабування бізнесу, вихід на іноземні ринки та розробку двох версій продукту для B2C та B2B.
  • Серед клієнтів стартапу – видобувні компанії Filo Mining, GrupoHunosa, Petroteq Energy тощо.
  • ARR та оцінку Beholder не розголошує.
  • У планах стартапу на 2024-й збільшити капіталізацію компанії до $20-30 млн та підписати контракти з 20 новими клієнтами.

Контекст

Стартап Beholder у 2021-му заснували українці Андрій Севрюков, Сергій Лубкін та Даніїл Лубкін. Нейромережі стартапу обробляють супутникові знімки, інформацію з радарів, гравіметрію тощо, щоб оцінити імовірність залягання корисних копалин.

Технологія матиме вирішальне значення для переходу від енергетичної системи, що базується на паливі, до енергетичної системи, що базується на матеріалах, цитується в релізі Макс тер Хорст, головний партнер Rockstart Energy. «Очікується, що Закон ЄС про важливу сировину, який містить цілі щодо розвідки місцевих корисних копалин, ще більше підвищить попит на рішення Beholder», — додає він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні