Співзасновники Propertymate  Богдан Гнатковський (зліва), Софія Вишневська та Маркус Баттл. /прес-служба
Категорія
Новини
Дата

Український стартап Propertymate, що допомагає продавати «новобудови» у США, залучив $5,5 млн від інвесторів. Оцінка – до $40 млн

Співзасновники Propertymate Богдан Гнатковський (зліва), Софія Вишневська та Маркус Баттл. Фото прес-служба

Стартап Propertymate, що допомагає з пошуком і придбанням житла у США, залучив $5,5 млн інвестицій від низки фондів й бізнес-ангелів. Про це Forbes повідомили засновники стартапу Богдан Гнатковський та Софія Вишневська. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • П’ятирічний український стартап Propertymate оголосив про новий посівний раунд інвестицій на $5,5 млн. У ньому взяли участь американські венчурні компанії Gaingels, Asymmetry Ventures, ангельський синдикат Unpopular Ventures, а також українські Geek Ventures, Flyer One Ventures, SID Venture Partners, U.Ventures та ранній інвестор Pragmatech Ventures – фонд співзасновника iDeals Євгена Сергеєва.
  • Серед нових ангельських інвесторів проєкту – колишній CEO Oliver Wyman Девід Моррісон, американський економіст Адріан Сливоцький, Джон Гу з Norwest Venture Partners, засновник SquareFoot Джонатан Вассерструм, засновник Opswat Бенні Чарні.
  • Отримавши фінансування, стартап змінив назву на NewHomesMate, проте продукт і бізнес-модель залишаться незмінними.
  • З моменту заснування стартап отримав $6,7 млн інвестицій. Виторг із січня 2022-го по січень 2023 років зріс у понад десять разів, стверджують фаундери.
  • Оцінку за новим раундом засновники не коментують. Однак за даними Forbes, вона у діапазоні $30-40 млн.
  • «Ми виросли на 1086% за доходом станом на січень 2023-го порівняно з січнем 2022 року», – каже Гнатковський.

Контекст

Propertymate – заснований у 2018 році український стартап зі штаб-квартирою у американському Остіні. Його продукт – платформа для пошуку та купівлі нової нерухомості, орієнтована на американський ринок.

Співзасновники стартапу – львів’яни Богдан Гнатковський та Софія Вишневська. Вишневська – випускниця ЛНУ ім. Франка, працювала HR‑маркетологинею у IT-компанії SoftServe й очолювала маркетинг львівського виробника шкарпеток Duna. У 2017-му вона стала операційною директоркою попереднього стартапу Гнатковського – платформи для автоматизації продажів нерухомості Brainify.

У 2020 році Propertymate потрапив до акселератора Techstars в Остіні (Техас) та отримав $120 000 інвестицій. Наступного року залучив $1 млн у pre-seed раунді від Pragmatech Ventures. Станом на червень 2023-го команда проєкту розрослася до 91 людини, частина – у Києві та Львові, але більшість нових співробітників наймали у США.

На маркетплейсі Propertymate виставлено понад 97 000 будинків у десяти американських містах. Протягом 2022 року, крім домашнього Остіна, стартап запустився у Далласі, Г’юстоні, Орландо, Джексонвілі, Тампі, Сан-Антоніо, Ролі-Даремі, Окала-Гейнсвілі та Форт-Лодердейлі у Маямі. 

Основні клієнти – забудовники та агенції з пошуку нерухомості, зокрема KB Home, Meritage Homes, Lennar тощо. Propertymate заробляє на комісії чи реферальних платежах з кожної угоди. Абсолютну суму виторгу стартап не називає, однак засновники стверджують, що у січні 2023-го доходи бізнесу зросли на 1086%. На початку 2022 року стартап залучив до команди досвідченого топменеджера – колишнього віцепрезидента з продажів американського маркетплейсу нерухомості REX Homes Маркуса Баттла (Marcus Battle).

За рахунок нового фінансування Гнатковський та Вишневська планують запустити продажі ще у восьми нових локаціях протягом 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні