Категорія
Новини
Дата

Українсько-британський рекрутинговий ШІ-стартап JobCannon залучив $500 000 з оцінкою до $10 млн

Казахський венчурний фонд White Hill Capital за сприяння Світового банку інвестував $500 000 в українсько-британський рекрутинговий ШІ-сервіс JobCannon. Про це Forbes повідомила пресслужба стартапу.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заснований у 2022-му JobCannon – стартап, що розробляє однойменний рекрутинговий сервіс. «Алгоритми найму, до яких всі звикли, вже не працюють, як для компаній, так і для людей», – каже маркетинг-директор та співзасновник JobCannon Андрій Чередніченко. 
  • У січні 2023-го стартап залучив перші $500 000 від казахського венчурного фонду White Hill Capital із $50 млн інвестицій. Раунд відбувся за сприяння Світового банку. 
  • Компанія не розголошує оцінку, але вона в межах $5-10 млн, повідомив CEO та співзасновник JobCannon Пітер Коломієць.
  • «Наш інвестор допомагає нам вийти на глобальний ринок корпоративного рекрутингу, який уже давно потребує значного переформатування процесу та вдосконалення», – каже Коломієць.

Контекст

White Hill Capital – венчурний фонд із Казахстану на чолі з Асланом Султановим. У фокусі інвестицій – технологічні стартапи та ІТ-компанії. У портфелі фонду – дитяча школа програмування CodiPlay, SaaS-стартап із Таджикистану Zypl.ai тощо. 

У команді JobCannon 35 фахівців. Головний офіс розташований у Тель-Авіві, Ізраїль. Станом на січень 2024-го на сервісі понад 3500 відкритих вакансій. Протягом 2023-го стартап закрив близько 350 пропозицій, свідчать дані на сайті сервісу. 

Інвестиції у ШІ-стартапи – один із трендів 2023-го. Мегараунди по $69–100 млн залучили у 2023-му розробники сервісів Synthesia, Primer Technologies, Mistral AI. Останній отримав кошти без продукту, проіснувавши ледве місяць. Інвесторське захоплення ШІ-стартапами докотилося і до України, щоправда, зі значно нижчими чеками: AiSDR – $3 млн, Osavul – $1 млн, Zeely – $1 млн. Мегараунд на $70 млн отримав хіба що освітній стартап Preply для інтеграції ШІ в роботу репетиторів на платформі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні