Категорія
Новини
Дата

Українці очікують завершення війни 2 вересня – опитування

Війна РФ проти України триватиме ще кілька місяців. Так вважає переважна більшість українців, які взяли участь в нерепрезентативному опитуванні телеграм-каналу «Шрайк» 7 квітня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з проміжними результатами опитування, 7% українців очікують, що війна завершиться протягом місяця, 41% – що вона триватиме від одного до трьох місяців. Ще 23% вважають що війна триватиме три – шість місяців, а 10% – від півроку до року. 9% очікують війни ще більше року, 10% вагаються із відповіддю.
  • Станом на 11:00 в опитуванні взяли участь понад 5000 підписників каналу.
  • Forbes проаналізував відповіді опитування. В середньому респонденти очікують тривалості війни у 148 днів. Таким чином, у середньому українці очікують кінця війни 2 вересня 2022 року – в роковини закінчення Другої світової війни.

Контекст

95% українців впевнені в тому, що Україна переможе у війні, але зростає кількість тих, хто не вірить у швидке припинення бойових дій, свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведене 30–31 березня. Впевненість у швидкій перемозі «за кілька тижнів» дещо зменшилась з 47% до 35%. Натомість зросли позиції «кілька місяців» і «півроку-рік».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні