Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» просить українців обмежити електроспоживання не лише ввечері, а й протягом дня

Диспетчерський центр «Укренерго» вимушено застосував обмеження для споживачів у Києві та області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях. Українців закликають добровільно зменшити споживання електроенергії, щоб зменшити навантаження на мережі, повідомляє компанія.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними «Укренерго», сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора. 
  • Тож зараз головна причина обмежень споживачів – необхідність зменшити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники «Укренерго» мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами. 
  • «Отже, що більшим буде споживання, то більше буде обмежень… Як показав сьогоднішній ранок, розумне електроспоживання вже має стосуватися не лише вечірніх годин, але й ранку», – йдеться в повідомленні.
  • В «Укренерго» кажуть, що не закликають не вмикати світло та електроприлади увесь день, але просять ставитися до електроспоживання розсудливо вранці – з 8:00 до 11:00 і ввечері – з 17:00 до 23:00.
  • Найменший рівень споживання електроенергії – вночі, тому саме тоді краще користуватися енергозатратними приладами. «Вдень – не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а вранці, й особливо ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімуму користування електрикою», – додають у компанії.

Контекст

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія 10 жовтня випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

У понеділок, 10 жовтня, через російські ракетні обстріли було знеструмлено 3900 населених пунктів: міст, сіл, містечок. Енергетикам і рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів, зазначив премʼєр Денис Шмигаль.

Уряд просив громадян 11 жовтня в години пік зменшити споживання електроенергії та не вмикати енергомістких приладів. Це дуже важливо для стабільної роботи енергосистеми, заявив премʼєр-міністр.

Зазначалось, що «Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі, сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

За інформацією розвідки, російські військові отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.

Під час звернення на зустрічі G7 Зеленський наголосив, що останніми атаками Росія хотіла спровокувати хаос в Україні та знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО.

За два дні масованих обстрілів близько 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено російськими ракетами. Про це CNN повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, це перший випадок з початку війни, коли Росія «рішуче націлилася» саме на енергетичну інфраструктуру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні