Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» запроваджує планові графіки відключень у Києві та семи областях, аварійних – не передбачають

У вівторок, 8 листопада, протягом доби будуть застосовані планові графіки відключень для споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях, повідомляє «Укренерго».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За інформацією компанії, введення графіків аварійних відключень поки що не передбачається.
  • «Обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій», – кажуть у НЕК.
  • Енергетики закликають споживачів дотримуватися ощадливого споживання електроенергії та не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів упродовж дня, особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Контекст

З 10 жовтня окупанти завдали близько 300 ударів по енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Росія вдарила по низці теплових електростанцій України. Окупанти нанесли збитків на мільярди доларів унаслідок атак із 10 жовтня, але не всі обʼєкти повністю припинили роботу, заявив Галущенко. Він додав, що імпорт електроенергії може бути одним із варіантів виходу України з кризи, і деякі трейдери вже почали переговори з постачальниками.

Європейська комісія закликала країни та компанії Європейського Союзу пожертвувати більше грошей та обладнання для підтримки енергетичного сектору України, третину якого було знищено російськими ракетами й ударами безпілотників.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що Україні потрібно €4 млрд для проходження зими та опалювального сезону, а також обладнання для водо- та енергопостачання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні