Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ /пресслужба Міноборони
Категорія
Новини
Дата

Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ

1 хв читання

пресслужба Міноборони

Міністерство оборони замовить у «Укроборонпрому» українські танки «Оплот» для Збройних сил, повідомив очільник відомства Олексій Резніков під час візиту до Харківської області, йдеться у повідомленні пресслужби.

Ключові факти

  • Під час робочого візиту міністр оборони провів тестування танка «Оплот».
  • «Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ «Оплот»… Ухвалено рішення, що МОУ замовить у «Укроборонпрому» для українського війська «Оплоти», – сказав він.
  • Окрім того, в межах візиту Резніков нагородив відзнаками співробітників одразу декількох підприємств «Укроборонпрому» за внесок в обороноздатність України. 
  • За словами генерального директора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва, нині основне завдання концерну – «спільно з країнами-партнерами забезпечити постійне збільшення обсягів виробництва та ремонту усіх видів озброєння та військової техніки». 

Контекст

10 листопада «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру. «Укроборонпром» також заявляв, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння й військову техніку щонайменше з шістьма країнами – членами НАТО.

У січні «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном – на потужностях однієї з країн – членів НАТО. Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 м. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств «Укроборонпрому» технологією, руками співробітників підприємств концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом – засобом ураження.

Також «Укроборонпром» почав виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати. Зазначається, що це був другий боєприпас, виробництво якого підприємства концерну розгорнули в партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні