Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ /пресслужба Міноборони
Категорія
Новини
Дата

Міноборони замовить українські танки «Оплот» для ЗСУ

пресслужба Міноборони

Міністерство оборони замовить у «Укроборонпрому» українські танки «Оплот» для Збройних сил, повідомив очільник відомства Олексій Резніков під час візиту до Харківської області, йдеться у повідомленні пресслужби.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Під час робочого візиту міністр оборони провів тестування танка «Оплот».
  • «Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ «Оплот»… Ухвалено рішення, що МОУ замовить у «Укроборонпрому» для українського війська «Оплоти», – сказав він.
  • Окрім того, в межах візиту Резніков нагородив відзнаками співробітників одразу декількох підприємств «Укроборонпрому» за внесок в обороноздатність України. 
  • За словами генерального директора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва, нині основне завдання концерну – «спільно з країнами-партнерами забезпечити постійне збільшення обсягів виробництва та ремонту усіх видів озброєння та військової техніки». 

Контекст

10 листопада «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру. «Укроборонпром» також заявляв, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння й військову техніку щонайменше з шістьма країнами – членами НАТО.

У січні «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном – на потужностях однієї з країн – членів НАТО. Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 м. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств «Укроборонпрому» технологією, руками співробітників підприємств концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом – засобом ураження.

Також «Укроборонпром» почав виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати. Зазначається, що це був другий боєприпас, виробництво якого підприємства концерну розгорнули в партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні