Категорія
Новини
Дата

Ворог випустив по Києву «Кинджалів» і «Калібрі» на $140-160 млн. ППО знищила усі цілі

Російські війська в ніч на 16 травня здійснили чергову ракетну атаку на Київ. За даними Повітряних сил, українські захисники знищили усі цілі. Уламки збитих ракет упали в різних районах столиці, повідомила пресслужба КМВА. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вночі на території всієї України оголошували повітряну тривогу, у Києві та Київській області – двічі за ніч.
  • Росія здійснила восьмий повітряний напад на Київ з початку травня. Як зазначив начальник КМВА Сергій Попко, цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. «Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу», – додав він.
  • Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження в Солом’янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. 
  • За даними КМВА, в решті районів пошкодження не суттєві – у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації про потерпілих немає.
  • Мер Києва Віталій Кличко повідомив про падіння уламків ракети на територію зоопарку.
  • Росія атакувала Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування, повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram.
  • З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», девʼять крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).
  • За словами Олещука, усі ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ.
  • Крім того, противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», «SuperCum». Усі – знищено.
Ворог випустив по Києву «Кинджалів» і «Калібрі» на $140-160 млн. ППО знищила усі цілі /Фото 1
  • За розрахунками Forbes, вартість збитих 16 травня російських ракет та БПЛА – $140-160 млн.
Ворог випустив по Києву «Кинджалів» і «Калібрі» на $140-160 млн. ППО знищила усі цілі /Фото 2
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні