Фото: Укроборонпром
Категорія
Новини
Дата

«Укроборонпром» вироблятиме снаряди для танків спільно з партнерами у Польщі

1 хв читання

Фото: Укроборонпром

Одне з підприємств концерну «Укроборонпром» і Polska Grupa Zbrojeniowa уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125-мм, йдеться у релізі підприємства. Таким чином, концерн вироблятиме снаряди для танків вже з другою країною-членом НАТО.

Ключові факти

  • Підписання угоди відбулося у рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі.
  • Згідно з документом, передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. 
  • Через високі ризики російських ракетних ударів по «Укроборонпрому», партнери розглядають винятково польські міста для створення нового виробництва. Водночас українська сторона надасть свої технології та фахівців.

Контекст

У листопаді минулого року «Укроборонпром» повідомив, що налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 мм, а також мін калібру 120-мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць. Виробництво розосереджено на різних потужностях, зокрема країн-партнерів. Боєприпаси, вироблені «Укроборонпромом», мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

10 листопада «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру.

«Укроборонпром» також заявляв, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння й військову техніку щонайменше з шістьма країнами – членами НАТО.

У січні «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном – на потужностях однієї з країн – членів НАТО. Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 м. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств «Укроборонпрому» технологією, руками співробітників підприємств концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом – засобом ураження.

Нещодавно «Укроборонпром» презентував перший продукт спільного виробництва з однією з країн – членів НАТО – 120-мм мінометні міни. «Укроборонпром» підписав із Міністерством оборони України контракт на постачання цих мінометних мін, які також виготовляються у взаємодії з однією з країн – учасниць Північноатлантичного альянсу.

Також «Укроборонпром» почав виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати. Зазначається, це був другий боєприпас, виробництво якого підприємства концерну розгорнули в партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні