Фото: Укроборонпром
Категорія
Новини
Дата

«Укроборонпром» вироблятиме снаряди для танків спільно з партнерами у Польщі

Фото: Укроборонпром

Одне з підприємств концерну «Укроборонпром» і Polska Grupa Zbrojeniowa уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125-мм, йдеться у релізі підприємства. Таким чином, концерн вироблятиме снаряди для танків вже з другою країною-членом НАТО.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Підписання угоди відбулося у рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі.
  • Згідно з документом, передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. 
  • Через високі ризики російських ракетних ударів по «Укроборонпрому», партнери розглядають винятково польські міста для створення нового виробництва. Водночас українська сторона надасть свої технології та фахівців.

Контекст

У листопаді минулого року «Укроборонпром» повідомив, що налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 мм, а також мін калібру 120-мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць. Виробництво розосереджено на різних потужностях, зокрема країн-партнерів. Боєприпаси, вироблені «Укроборонпромом», мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

10 листопада «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру.

«Укроборонпром» також заявляв, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння й військову техніку щонайменше з шістьма країнами – членами НАТО.

У січні «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном – на потужностях однієї з країн – членів НАТО. Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 м. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств «Укроборонпрому» технологією, руками співробітників підприємств концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом – засобом ураження.

Нещодавно «Укроборонпром» презентував перший продукт спільного виробництва з однією з країн – членів НАТО – 120-мм мінометні міни. «Укроборонпром» підписав із Міністерством оборони України контракт на постачання цих мінометних мін, які також виготовляються у взаємодії з однією з країн – учасниць Північноатлантичного альянсу.

Також «Укроборонпром» почав виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати. Зазначається, це був другий боєприпас, виробництво якого підприємства концерну розгорнули в партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні