фото: Facebook Ігор Смілянський
Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» планує повністю автоматизувати сортування посилок у 2024 році, першу лінію вже запустили

фото: Facebook Ігор Смілянський

«Укрпошта» почала впровадження сучасних автоматизованих сортувальних ліній для дрібних посилок, йдеться у релізі пресслужби. Компанія запустила перший конвеєр на 64 напрями, а повністю автоматизувати процес сортування планує наступного року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, одна смуга може сортувати понад 150 000 посилок на добу, і це у вісім разів більше, ніж працівники «Укрпошти» обробляли вручну раніше.
  • «Цього року планується встановити ще чотири-п’ять нових ліній, а в 2024 році повністю перейти на автоматизований режим сортування по всій країні», – сказав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.
  • На виготовлення та впровадження першого конвеєра на 64 напрями пішло п’ять місяців, а на виготовлення та запуск наступних відведено 4–12 тижнів, залежно від кількості напрямів сортування. 
  • Нове обладнання дозволяє в процесі експлуатації добавляти модулі, щоб збільшувати кількість напрямів сортування при зміні процесів, та кількість необхідних для обробки обсягів. Сортувальник UIS Tilt tray sorter був розроблений українськими інженерами. Більше 90% його складових виготовлено на 10 різних промислових підприємствах України, а сортуванням керує власне ПЗ на базі Oracle. 
  • Для поставки конвеєрного обладнання на тендері було вибране українське підприємство ТОВ «Українські інтелектуальні системи». 
  • Також сортувальні центри будуть оснащені сортувальною лінією посилок з пропускною здатністю до 4000 од/год з технологією Put-To-Light, щоб максимально автоматизувати процеси, зменшити кількість помилок тощо.

Контекст

Напередодні вторгення РФ «Укрпошта» втратила іноземного інвестора, який раніше виграв тендер на будівництво сортувальних центрів у Києві та Одесі, повідомив гендиректор Ігор Смілянський.

Підрядником із будівництва сортувальних центрів у Києві та Одесі мала бути українська компанія «Тетра Інвест», яка збиралася вести будівництво разом із міжнародним партнером – World Trade Center Group. Сума нового тендера сортувального центру в Одесі площею 7,5 га становила майже $35,4 млн із ПДВ, у Києві площею 8 га – майже $60 млн із ПДВ.

Нещодавно «Укрпошта» закупила в українського стартапу «Байкбокс» 20 електровелосипедів для пілотного проєкту «Листоноші на електробайках», який на днях анонсував голова компанії Ігор Смілянський. Результати тендера у системі Prozorro свідчать, що «Укрпошта» купила 10 триколісних електровелосипедів із ящиками, п’ять двоколісних із ящиками та п’ять двоколісних із кофрами. Компанія витратила на велобайки понад 1,4 млн грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні