Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» закупила електробайки для листонош в українського виробника «Байкбокс»

Державний оператор поштового звʼязку «Укрпошта» закупив в українського стартапу «Байкбокс» 20 електровелосипедів для пілотного проєкту «Листоноші на електробайках», який на днях анонсував голова компанії Ігор Смілянський. 

Електробайк Bayka від компанії «Байкбокс» /пресслужба Укрпошти

Електробайк Bayka від компанії «Байкбокс» Фото пресслужба Укрпошти

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Результати тендера у системі Prozorro свідчать, що «Укрпошта» купила 10 триколісних електровелосипедів із ящиками, п’ять двоколісних із ящиками та п’ять двоколісних із кофрами. Компанія витратила на велобайки понад 1,4 млн грн. 
  • За умовами тендера, електробайки мають бути 2023 року виробництва та поставлені не пізніше 31 травня цього року.
  • 7 березня голова «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив про старт пілотного проєкту «Листоноші на електробайках». «На них зручно долати гірські масиви Закарпаття та Франківщини і швидше рухатися довгими вулицями приватних секторів Дніпра чи Харкова», – зазначив він.
  • Пілотний проєкт із запуску електробайків «Укрпошта» проводитиме протягом березня. Після чого буде ухвалено остаточне рішення щодо масштабування проєкту на всі регіони.

Контекст

Стартап «Байкбокс» заснований у 2020 році у Чернігові. Компанія виробляє важкі електровелосипеди під брендом Bayka. Ціна електробайків – від 65 000 до 172 000 грн. Також компанія виробляє електрочовни, електробаги та інший малий електротранспорт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні