Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» планує цьогоріч відкрити 41 вантажне відділення

«Укрпошта» планує розбудовувати мережу вантажних відділень і у 2024-му відкрити 41 відділення в обласних центрах, повідомляє пресслужба. Новий проєкт орієнтований на українських підприємців, обсяги відправлень яких значні.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Поштовий оператор вирішив запровадити проєкт вантажних відділень, які б зосереджувалися лише на прийманні та видачі відправлень, проаналізувавши запити клієнтів і партнерів та попит на послуги.

У вантажних відділеннях доступні:

  • надсилання й відправлення посилок (по Україні та світу) вагою до 30 кг з максимальною стороною 200 см;
  • післяплата за товари;
  • купівля паковання.

У перспективі розглядається підвищення вагових критеріїв чи робота без вагових обмежень.

  • Наразі «Укрпошта» вже переформатувала 13 відділень у Харкові, Одесі, Хмельницькому та Чернівцях, що розташовані на базарах, у вантажні.
  • Впродовж року планується відкрити 41 нове вантажне відділення в обласних центрах, а згодом охопити і інші ключові міста з чисельністю населення понад 80 000. Перше відділення вже відрите у Харкові за адресою: проспект Героїв Харкова, 118.
  • Також в планах вантажні відділення закритого типу – на території корпоративних клієнтів. Компанія вже працює з ROZETKA, Yves Rocher й «Епіцентром».

Контекст

«Укрпошта» закінчила 2023 рік з чистим доходом від реалізації товарів та послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше, порівняно з показником 2022 року. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання, очікується, що у 2024-му він збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му – знизився до 10 млрд грн.

У 2023 році кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

Одним з основних напрямів роботи на 2024 рік в «Укрпошті» визначили цифровізацію, також очікується, що у 2024 році всі посилки користувачів будуть сортуватися автоматично.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні