Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» почала доставляти міжнародні відправлення залізницею

Державний поштовий оператор «Укрпошта» та національна пошта Естонії Omniva запустили доставку імпортної міжнародної пошти в Україну у співпраці з словацькою Interport та Укрзалізницею, йдеться в повідомленні пресслужби. «Укрпошта» вперше з 2002 року приймає міжнародні відправлення вантажними залізничними вагонами.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Під час першої тестової доставки залізницею Omniva та «Укрпошта» доставили 3 вагони з практично 80 000 посилок клієнтів зі світових маркетплейсів.
  • В «Укрпошті» вважають, що доставка залізницею дасть змогу компаніям не залежати від ситуації на кордоні і доставляти будь-які обсяги посилок.
  • Також це дозволить доставляти підвищені пікові обсяги після сезонних розпродажів на міжнародних торговельних майданчиках. На відміну від автомобільних шляхів, при доставці залізницею посилки долають кордон за 1 добу.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

На початку грудня «Укрзалізниця» відправила до Польщі перший контрейлерний поїзд з вантажівками, які змушені були чекати на кордоні через блокаду з боку польських перевізників. У складі першого поїзда – 23 платформи, на які завантажили 13 тягачів з напівпричепами. Поїзд курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща). Митне та прикордонне оформлення вантажу проходить на залізничному прикордонному переході «Ізов – Грубешів».  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні