Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» спрямує €22,7 млн кредиту ЄБРР на закупівлю електробайків і вантажівок

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) перерозподілить €22,7 млн існуючої позики «Укрпошті» для підвищення операційної стійкості компанії. Кошти спрямують на придбання електровелосипедів і вантажівок.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Початковий кредит на €63 млн був узгоджений у листопаді 2020 року. Його метою було фінансування модернізації логістичної інфраструктури та операційного парку компанії. Однак війна РФ проти України змінила пріоритети, пояснили в ЄБРР.
  • Наразі банк надає можливість «Укрпошті» використати €22,7 млн для придбання понад 5000 електровелосипедів і близько 350 комерційних вантажівок.
  • Як зазначили в ЄБРР, нові інвестиції відповідають початковим цілям проєкту та дозволять компанії підтримувати поштовий парк і покращувати послуги доставки.

Контекст

У грудні минулого року ЄБРР ухвалив грант на спільне інвестування в розмірі €4,5 млн, що фінансується зі спецфонду акціонерів ЄБРР (SSF), для підтримки придбання супутникових інтернет-терміналів і генераторів електроенергії для мобільних поштових фургонів.

У березні цього року «Укрпошта» закупила в українського стартапу «Байкбокс» 20 електровелосипедів для пілотного проєкту «Листоноші на електробайках».

Раніше голова «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив про старт пілотного проєкту «Листоноші на електробайках». «На них зручно долати гірські масиви Закарпаття та Франківщини і швидше рухатися довгими вулицями приватних секторів Дніпра чи Харкова», – зазначив він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні