Категорія
Новини
Дата

«Укртелеком» скоротив дохід на 15,6% із початку року. Втрати від війни компанія Ахметова оцінила в 450 млн грн

За перше півріччя 2022 року компанія «Укртелеком» скоротила дохід на 15,6%, до 2,9 млрд грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року. З початку повномасштабної війни і на кінець червня компанія забезпечує інтернет-доступ у 87% населених пунктів свого покриття, йдеться в повідомленні «Укртелекому».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За звітний період «Укртелеком» (входить в групу СКМ Ріната Ахметова) отримала дохід у розмірі 2,9 млрд грн. Через втрату контролю над частиною телекомінфраструктури та припинення надання послуг на тимчасово окупованих територіях загальний дохід упав на 15,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Дохід від надання телекомпослуг становив понад 2 млрд грн. 
  • Кількість абонентів оптичного інтернету в першому півріччі збільшилася до понад 290 000, що майже на 44% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Лише в червні абонентами оптичного інтернету стали майже 8000 домогосподарств, що вдвічі більше, ніж у квітні, зазначили в компанії. 
  • Окрім домогосподарств, до швидкісного оптичного інтернету було підключено понад 160 об’єктів соціальної інфраструктури, серед яких 131 медичний та освітній заклад, 29 територіальних громад.
  • У першому півріччі компанія сплатила понад 750 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, спрямувала на потреби ЗСУ майже 34 млн грн фінансової допомоги, передала в розпорядження наших захисників понад 130 автомобілів та десятки приміщень. Понад 300 співробітників компанії зараз служать у лавах ЗСУ. Компанія надає тимчасові прихистки у власних будівлях, де обладнано понад 230 місць, для соціальних потреб задіяно понад 5000 кв. м площ.

Контекст

Через війну та окупацію «Укртелеком» втратила контроль над інфраструктурою в майже 900 населених пунктах Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей. Попередня оцінка вартості зруйнованих будівель, втраченого обладнання та інших активів на тимчасово окупованих територіях, з урахуванням відсутності доступу для ретельного огляду та фіксації, становить понад 450 млн грн.

На початок червня «Укртелеком» зафіксувала 175 пошкоджених будівель та технологічних майданчиків, 34 з яких повністю зруйновано. Кількість пошкоджень на мережах різного рівня (магістралі, доступ) вимірюється сотнями, заявляють у компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні