Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» подалась на ленд-ліз: в заявці локомотиви General Electric на $250 млн

«Укрзалізниця» розраховує на поставку локомотивів General Electric вартістю $250 млн від західних партнерів, сказав голова УЗ Олександр Камишін в інтервʼю Forbes. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми маємо розвивати партнерство із західними партнерами. Ми говоримо про «План Маршалла» для УЗ, ленд-ліз, компенсації від Росії», – сказав Камишін. 
  • УЗ сформувала великій перелік. За словами Камишіна, є запит на 40 локомотивів GE вартістю $250 млн, двигуни для модернізації інших наших локомотивів, спецмашини для відновлення інфраструктури та інше. 
  • «Далі цей перелік затверджує робоча група. Подивимось, що зможемо отримати», – додав очільник УЗ.

Контекст 

У лютому 2018 року УЗ підписала з американською General Electric угоду про спільне виробництво рухомого складу на $1 млрд. Угода передбачає 15-річне партнерство, що включає модернізацію до 74 локомотивів, постачання до 225 нових локомотивів GE серії Evolution до 2034 року та їхнє довгострокове обслуговування.

За контрактом першу партію тепловозів TE33A серії Evolution з 30 одиниць було поставлено в Україну. Вартість одного локомотива оцінювалася в $4,68 млн. Сума контракту за першу партію постачання склала $140 млн, її профінансував державний «Укрексімбанк».

В УЗ повідомляли, що компанія поки що не визначила джерела фінансування для продовження контракту з постачання локомотивів TE33A серії Evolution з GE, а також для закупівлі нових електровозів. 

Збитки залізничної інфраструктури через війну становлять $2,7 млрд, підрахував проєкт «Росія заплатить». Внаслідок бойових дій пошкоджено 6300 колій та 41 міст.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні