Категорія
Новини
Дата

Unity и NetEase прогнозують збільшення реалістичності відеоігор та зменшення витрат на розробку за рахунок ШІ

Компанії Unity і NetEase вважають, що новітні технології можуть зробити ігри реалістичнішими та дешевшими, пише Financial Times. Інструменти ШІ можуть генерувати діалоги, персонажів та ландшафти. Гравці зможуть взаємодіяти з більш реалістичними персонажами та динамічними сюжетними лініями.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Unity Software, компанія, яка розробила один із найбільш широко використовуваних наборів інструментів для розробки ігор, цього тижня запустила технологію штучного інтелекту, яка, за її словами, спростить створення тривимірних ресурсів та анімації для 1,8 млн розробників, які регулярно використовують її продукти.
  • Розробники можуть подати заявку на тестування продуктів, які Unity запустила у вівторок, 27 червня. Інші компанії, що займаються штучним інтелектом, зможуть зробити свої програми сумісними з набором інструментів Unity через платформу, яку компанія з Сан-Франциско також представила.
  • Тим часом мільйони гравців у Китаї тестуватимуть аналогічну технологію, коли NetEase, одна з найбільших ігрових компаній в Азії, запустить гру Justice Mobile, в якій братимуть участь персонажі зі штучним інтелектом. Justice стане першим масовим тестом застосування генеративного ШІ у грі. Понад 40 млн гравців підписалися на гру, дія якої відбувається за часів середньовічної династії Сун, перш ніж вона зʼявиться у магазинах мобільних додатків у пʼятницю, 30 червня.
  • По всій галузі ігрові компанії з обережністю використовують так звані генеративні системи штучного інтелекту, подібні до технології, яка лежить в основі чат-бота OpenAI ChatGPT і сервісів створення зображень, таких як Midjourney.
  • NetEase каже, що неігрові персонажі Justice будуть «автономними» і «реалістичнішими», оскільки вони спілкуються з гравцями і відповідають, розвиваючи свої власні особистісні риси, а не покладаючись на сценарії взаємодії, як це традиційно робили внутрішньоігрові персонажі. Лабораторія штучного інтелекту NetEase навчила свою власну велику мовну модель на літературі династії Сун, щоб посилити внутрішньоігрові відповіді, включаючи голоси та вирази персонажів.

Контекст

Венчурні інвестори з Andreessen Horowitz передбачають, що ігри стануть формою розваги, на яку найбільше вплине генеративний ШІ. Вони прогнозують велику економію коштів в індустрії, де створення ігор, таких як Grand Theft Auto або Call of Duty може коштувати сотні мільйонів доларів.

Найбагатші люди світу збільшили свої статки у 2023 році на понад $150 млрд завдяки сплеску інтересу до штучного інтелекту, пише Business Insider. Серед них – Марк Цукерберг, Ларрі Еллісон і Дженсен Хуанг. Станом на 4 квітня 2023 року у світі нараховувалося 2640 мільярдерів, загальні статки яких оцінюють у $12,2 трлн.

Штучний інтелект став одним із визначальних чинників для формування цін на акції у 2023-му. Інтерес до ChatGPT швидко поширився на фондовий ринок. 

Інвестори поспішили скупити акції компаній у цій сфері. Це допомогло людям, які на початок 2023 року вже були серед найбагатших, стати ще більш заможними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні