Категорія
Новини
Дата

Microsoft оголосила про угоду з Nvidia. Компанія обіцяє відкрити свої ігри на сервісі GeForce Now

Корпорація Microsoft оголосила про угоду, яка передбачає передачу її ігор на сервіс GeForce Now від компанії Nvidia. Таким чином Microsoft хоче показати, що галузь залишиться конкурентоспроможною, якщо їй дозволять придбати Activision Blizzard Inc. у межах угоди на $69 млрд, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • Президент Microsoft Бред Сміт оприлюднив угоду Nvidia після зустрічі з представниками ЄС у Брюсселі у вівторок. 
  • Це партнерство «вирішує занепокоєння Nvidia» щодо злиття, йдеться в спільній заяві компаній. «Тому Nvidia пропонує свою повну підтримку для схвалення придбання регуляторними органами», – заявили компанії.
  • Угода передбачає, що всі ігри Microsoft, які виходять на ПК, з’являться в хмарному сервісі Nvidia GeForce Now.
  • Якщо угода між Microsoft та Activision Blizzard відбудеться, компанія випустить у GeForce Now та ігри ActiBlizz, включаючи шутери із серії Call of Duty.
  • За словами Сміта, якщо регулятори схвалять угоду, Microsoft зробить Call of Duty «доступною ще для 150 млн користувачів».

Контекст

Microsoft вперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже включає консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Nvidia та Google є основними гравцями галузі. Nvidia лідирує на ринку відеокарт, які цінують геймери, та керує потоковим сервісом під назвою GeForce Now. Google конкурує з Microsoft у сфері хмарних обчислень. Мобільна операційна система Android від Google також відіграє центральну роль у тому, як мільйони людей грають у відеоігри. 

Критики угоди Microsoft щодо придбання Activision Blizzard стурбовані, що компанія обмежить доступ до ігор або надасть переваги своїй системі Xbox і сервісу хмарних ігор. Sony, чия консоль PlayStation конкурує з Xbox від Microsoft, раніше заявляла, що вважає угоду з Activision антиконкурентною.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Вона уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox. На свій захист Microsoft також заявила, що регулювальні органи надають надто великого значення побоюванням, висловленим Sony. 

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того, як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox та бізнесу хмарних ігор. Регулятори ЄС та Великої Британії також перевіряють угоду. 21 грудня Управління захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

У січні цього року Google та Nvidia (входять до складу Alphabet Inc.) надали інформацію, що підтверджує ключове твердження Федеральної торгової комісії США про те, що Microsoft може отримати несправедливу перевагу на ринку хмарних послуг, підписки та мобільних ігор після придбання Activision Blizzard Inc.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні