Категорія
Новини
Дата

Статки найбагатших людей світу зросли на $150 млрд завдяки буму навколо штучного інтелекту – Business Insider

Найбагатші люди світу збільшили свої статки у 2023 році на понад $150 млрд завдяки сплеску інтересу до штучного інтелекту, пише Business Insider. Серед них – Марк Цукерберг, Ларрі Еллісон і Дженсен Хуанг.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З початку 2023 року акції Meta зросли на 134% завдяки ШІ та скороченню витрат компанії. Це збільшило статки Марка Цукерберга на понад $57 млрд, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg Billionaires Index.
  • Ларрі Еллісон, засновник Oracle – американської корпорації з розробки програмного забезпечення, на початку поточного тижня вперше в історії обійшов Білла Ґейтса у списку найбагатших. Цього року його капітал зріс на $47 млрд. На це вплинуло зростання акцій його компанії на 55%. 
  • Сам Гейтс став багатшим на $24 млрд завдяки ролі компанії Microsoft у розвитку ШІ. 
  • Статки засновника Nvidia Дженсена Хуанга збільшилися на $24 млрд. Наприкінці травня Nvidia досягла $1 трлн ринкової вартості. Головний зиск компанії – це попит на чипи, що забезпечують роботу генеративного чат-боту ChatGPT від OpenAI та інших ШІ-застосунків.
  • У 2023 році загалом статки членів списку найбагатших зросли на понад $150 млрд, підрахував Business Insider.

Контекст

Станом на 4 квітня 2023 року у світі нараховувалося 2640 мільярдерів, загальні статки яких оцінюють у $12,2 трлн.

Штучний інтелект став одним із визначальних чинників для формування цін на акції у 2023-му. Інтерес до ChatGPT швидко поширився на фондовий ринок. 

Інвестори поспішили скупити акції компаній у цій сфері. Це допомогло людям, які на початок 2023 року вже були серед найбагатших, стати ще більш заможними.

Гендиректор Meta Цукерберг вважає ШІ важливим для довгострокового зростання компанії. Проте минулого року Meta втратила низку своїх ШІ-дослідників, які послались на вигорання чи невпевненість у тому, що компанія зможе встигнути за конкурентами. Кількість добровільних звільнень збільшилася після виходу ChatGPT у листопаді минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні