Фото: Facebook Activision Blizzard
Категорія
Новини
Дата

Велика Британія заблокувала угоду з придбання Activision на $69 млрд. Microsoft планує оскаржити рішення

Фото: Facebook Activision Blizzard

Британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на найбільшу угоду в ігровій індустрії – поглинання Activision Blizzard Inc. корпорацією Microsoft за $69 млрд, пише Bloomberg. Установа вважає, що угода завдасть шкоди конкуренції в хмарних іграх.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Управління з конкуренції та ринків (СМА) заявило, що проблеми не можуть бути вирішені такими засобами, як продаж гри Call of Duty, або іншими рішеннями, що включають обіцянки дозволити конкурентам пропонувати гру на своїх платформах. 
  • «Microsoft уже займає сильну позицію та має перевагу перед іншими конкурентами у сфері хмарних ігор, і ця угода зміцнить цю перевагу, даючи їй можливість підірвати нових та інноваційних конкурентів», – сказав Мартін Коулман, голова незалежної групи експертів, яка проводить це розслідування.
  • CMA вважає, що злиття може призвести до вищих цін, меншого вибору та меншої кількості інновацій для британських гравців. 
  • У CMA заявили, що угода зміцнить перевагу Microsoft на ринку, надавши їй контроль над іграми Call of Duty, Overwatch та World of Warcraft. 
  • «Рішення CMA відкидає прагматичний шлях вирішення проблем конкуренції та перешкоджає технологічним інноваціям та інвестиціям у Великій Британії», – сказав Бред Сміт, президент Microsoft. 
  • Компанія заявила, що подасть апеляцію на це рішення.
  • «Звіт CMA суперечить прагненню Великої Британії стати привабливою країною для створення технологічного бізнесу, – заявив представник Activision. – Ми активно працюватимемо з Microsoft, щоб скасувати це після апеляції».
  • Висновки CMA передували рішенням Європейського Союзу та Федеральної торгової комісії США, які очікуються влітку, вони теж офіційно подали позов про накладення вето на угоду.

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox та бізнесу хмарних ігор. 21 грудня Управління захисту конкуренції та ринків Сполученого Королівства повідомило, що три чверті відгуків, отриманих ним від користувачів, свідчать про підтримку угоди.

Microsoft у відповідь на позов Федеральної торгової комісії (FTC) США стверджувала, що купівля нею Activision Blizzard за $69 млрд не зашкодить конкуренції в цій сфері.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні