Категорія
Новини
Дата

Уряд дозволив приватизацію на територіях, які наближені до бойових дій

Кабінет Міністрів дозволив приватизацію на територіях, які наближені до бойових дій, повідомляє пресслужба Фонду державного майна України. Водночас передбачена заборона приватизації об’єктів на територіях ведення бойових дій або тимчасово окупованих.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, Мінреінтеграції розроблено проєкт постанови, який впроваджує зміни до постанов Кабінету Міністрів №952 та №1364.
  • Рішення передбачає відновлення приватизації у зонах, де бойові дії вже не ведуться. 
  • Внаслідок нововведень відбудеться врегулювання питання приватизації об’єктів у Чернігівській, Сумській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Харківській областях. Наразі на цих територіях знаходяться понад 300 обʼєктів малої приватизації, які потребують інвестицій, зазначили у Фонді.
  • Водночас рішення передбачає повну заборону на приватизацію об’єктів, які розташовані на територіях ведення бойових дій або тимчасово окупованих.

Контекст

Попри війну, бізнес продовжує купувати державні підприємства. Мала приватизація відновилася в Україні 19 вересня 2022 року. 

Мала приватизація державного та комунального майна в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» цьогоріч поповнила бюджети різних рівнів на понад 3,3 млрд грн. Серед громад найактивніше працювало з ринком малої приватизації місто Дніпро.

За підсумками онлайн-аукціонів з продажу об’єктів Фондом держмайна (ФДМУ) до держбюджету надійшло понад 2,6 млрд грн. Приватизація комунальних об’єктів принесла громадам понад 650 млн грн. 

Найвищу ціну за приватизацію державного об’єкта у 2023-му переможці торгів сплатили за готель «Ермітаж» у Києві – 311 млн грн. Найдорожчим комунальним приватизаційним об’єктом став Житомирський обласний центр кінематографії за 40 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні