Категорія
Новини
Дата

Уряд планує залучити $700 млн від МБРР для підтримки аграріїв

Україна ініціювала залучення $700 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на підтримку сільського господарства. Уряд ухвалив розпорядження №873-р та №874-р, які дозволять розпочати переговори про підписання угоди між урядом України та МБРР, йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Йдеться про реалізацію проєкту ARISE – «Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України». У його межах Україна зможе отримати $700 млн на підтримку сільського господарства. 
  • Кошти планують спрямувати на програму «Доступні кредити 5-7-9» для с/г виробництва та харчової переробки, а також на грантову допомогу малим сільгоспвиробникам – користувачам земельних ділянок і тим, хто спеціалізується на розведенні корів, кіз або овець.
  • Реалізація проєкту запланована на 2023-й та 2024 роки.

Контекст

За даними Мінагрополітики, з початку року 11 100 українських агропідприємств одержали 56,2 млрд грн банківських кредитів на розвиток господарств. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 8600 підприємств профінансовано на 33,3 млрд грн. 

Програма «Доступні кредити 5-7-9» спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн грн. Кредитування надається під 5–9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні