Категорія
Новини
Дата

Уряд планує збільшити розмір компенсації за програмою «Прихисток»

Кабінет Міністрів має намір збільшити розмір компенсації за програмою «Прихисток» для громадян, які розмістили в себе переселенців. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Люди чекають, що програма «Прихисток» працюватиме настільки, що не 450, а 900 грн будуть обовʼязковими як компенсація від держави, рівно як і від міжнародних партнерів для того, щоб люди розмістили в себе чергових ВПО, яких, на жаль, ще буде багато, бо війна триває, обстріли не зменшуються, і ми розуміємо, що зима буде тяжкою», – зазначила віцепремʼєрка.
  • Верещук додала, що виплати будуть передбачені і для юридичних осіб.

Контекст

Після початку вторгнення Росії в Україні запрацював онлайн-сервіс «Прихисток». Переселенці, які виїжджають на захід України та шукають житло, можуть знайти там безплатний прихисток. Жителі західних областей, які готові надати прихисток, можуть розмістити там свої контакти й кількість людей, яких готові взяти.

Станом на 26 лютого на сервісі було розміщено 1836 пропозицій житла по всій Україні, за кордоном та у восьми країнах: Туреччині, США, Румунії, Німеччині та інших.

Всі охочі надати прихисток мають вказати місто, кількість місць та контактний телефон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні