Категорія
Новини
Дата

Уряд поширив виплати від ООН на мешканців територій, які окуповані, деокуповані або знаходяться в зоні бойових дій

Кабінет міністрів поширив додаткові виплати від міжнародних організацій на мешканців, які не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, але проживають на окупованих, деокупованих територіях або знаходяться в зоні активних бойових дій. Про це повідомили пресслужба Мінсоцполітики та прем'єрміністр Денис Шмигаль.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розширили перелік громадян, які можуть претендувати на виплати по 2200–2500 грн щомісячно від міжнародних гуманітарних організацій, повідомив премʼєр.
  • Відтепер додаткові грошові виплати міжнародними організаціями можуть надаватись особам, які не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, але проживають: у деокупованих населених пунктах; у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій або постійних обстрілів; у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).
  • Наприкінці травня заявку на отримання таких грошових виплат можна буде подати через інформаційну платформу «єДопомога».
  • Дані, які людина вказує в заявці, верифікуватимуться на основі даних з державних реєстрів. Верифіковані заявки передаватимуться міжнародним організаціям, які прийматимуть рішення щодо виплат на основі пріоритетності вразливих категорій отримувачів та наявності коштів для здійснення таких виплат.
  • Також передбачено, що виплачувати допомогу на проживання продовжать переміщеним особам, які подали заявку про знищене або пошкоджене житло до 20 травня поточного року, або які в будь-який час підтвердять відповідний факт документами, виданими органами місцевого самоврядування.

Контекст

Всесвітня продовольча програма ООН (WFP) виплачує українським переселенцям грошову допомогу через Western Union. Отримати її можна в банках-партнерах. Виплати дорівнюють 2220 грн на особу та до 6660 грн на родину.

На 10 травня кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищила 8 млн осіб, водночас 2,7 млн повернулися додому, за даними Міжнародної організації з міграції. Ще місяць тому в опублікованому МОМ звіті ця цифра складала 7,7 млн. До п’ятірки регіонів, з яких виїжджали найбільше, увійшли Харківська, Київська, Донецька, Луганська області та Київ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні