Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив двох заступників міністра оборони

Кабінет міністрів призначив двох нових заступників міністра оборони, повідомив у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Волонтер, засновник Фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега призначений заступником міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. 
  • На посаду заступника з питань євроінтеграції призначений медійник та експосол у Канаді Андрій Шевченко.

Контекст

14 лютого Кабмін звільнив Івана Руснака з посади першого заступника міністра оборони, а Олега Гайдука – з посади заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Тоді ж уряд призначив першим заступником міністра оборони генерал-лейтенанта, колишнього командувача Обʼєднаних сил Олександра Павлюка. 

Віталій Дейнега заснував фонд «Повернись живим» у березні 2015-го. До цього він майже рік допомагав армії, зібравши на її потреби близько 50 млн грн під брендом «Повернись живим». Дейнега був чи не першим, хто поставив волонтерство на професійні рейки. Раніше Дайнега підтвердив, що йому запропонували посаду в Міноборони. Він зазначив, що це не перша пропозиція, «були і пропозиції рівнем вище». «То чому я погодився зараз? Тут дві відповіді: одна в тому, що в мене вперше за цей час немає зобовʼязань, які б мене стримували», – написав він.

Шевченко у 2002 році став одним із ініціаторів хвилі журналістських протестів в Україні проти темників адміністрації президента Кучми. Був серед засновників 5-го каналу. Шевченко обирався до Верховної Ради – був депутатом двох скликань у складі фракції БЮТ. З вересня 2015 року до серпня 2021 року – посол України в Канаді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні