Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив заступників міністра оборони

1 хв читання

Кабінет міністрів 27 вересня ухвалив розпорядження про призначення трьох заступників міністра оборони України, йдеться у повідомленні пресслужби. 18 вересня уряд звільнив шістьох із семи заступників міністра оборони України.

Ключові факти

  • Згідно з розпорядженням, заступниками міністра оборони призначили Юрія Джигира та Наталію Калмикову.
  • Також призначено Катерину Черногоренко заступником міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Контекст

6 вересня Рустем Умєров, 41, став новим міністром оборони України. Він замінив на цій посаді Олексія Резнікова, що керував Міноборони з осені 2021-го та зумів налагодити союзницькі відносини зі США та країнами Європи, але не впорався з репутаційними наслідками низки корупційних скандалів у міністерстві.

Одна з причин, чому президент Володимир Зеленський обрав новим міністром саме Умєрова, який до цього очолював Фонд держмайна, – його міжнародні звʼязки. Саме сильну дипломатичну позицію перш за все називають співрозмовники Forbes серед топпосадовців у парламенті та Офісі президента, характеризуючи нового очільника МО.

18 вересня уряд звільнив з посади заступників міністра оборони Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр, Дениса Шарапова. З посади заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції звільнено Андрія Шевченка, Віталія Дейнегу – з посади заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Костянтина Ващенка звільнено з посади державного секретаря Міноборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні