Категорія
Новини
Дата

Уряд звільнив заступників міністра оборони і держсекретаря

Кабмін 18 вересня ухвалив розпорядження про звільнення шістьох із семи заступників міністра оборони України. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Уряд звільнив з посади заступників міністра оборони Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр, Дениса Шарапова.
  • З посади заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції звільнено Андрія Шевченка, Віталія Дейнегу – з посади заступника міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
  • Костянтина Ващенка звільнено з посади державного секретаря Міноборони.
  • На сьогодні посаду зберіг лише перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Контекст

6 вересня Рустем Умєров, 41, став новим міністром оборони України. Він замінив на цій посаді Олексія Резнікова, що керував Міноборони з осені 2021-го та зумів налагодити союзницькі відносини зі США та країнами Європи, але не впорався з репутаційними наслідками низки корупційних скандалів у міністерстві.

Одна з причин, чому президент Володимир Зеленський обрав новим міністром саме Умєрова, який до цього очолював Фонд держмайна, – його міжнародні звʼязки. Саме сильну дипломатичну позицію перш за все називають співрозмовники Forbes серед топпосадовців у парламенті та Офісі президента, характеризуючи нового очільника МО.

Під час війни Умєрова було залучено до важливих для держави процесів – від роботи над «зерновою угодою» до обміну полонених. Цьогоріч він супроводжував першу леді Олену Зеленську під час візиту до Обʼєднаних Арабських Еміратів та президента – у поїздці до Саудівської Аравії. Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні