Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив план змін із рекомендаціями партнерів. Він передбачає проведення 200 реформ у 2024-му

1 хв читання

Кабінет Міністрів офіційно затвердив Матрицю реформ та порядок моніторингу виконання наданих Україні міжнародними партнерами рекомендацій та умов, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

На 2024 рік передбачено понад 200 реформ і сформовано близько 400 індикаторів для їх реалізації, зазначив очільник уряду.

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, Матриця реформ – це план змін, який систематизує реформи та включає офіційно затверджені рекомендації та документи Єврокомісії, структурні маяки МВФ, План за програмою Ukraine Facility, умови Світового Банку. 
  • «На 2024 рік разом передбачено зробити понад 200 реформ. Сформовано близько 400 індикаторів їх реалізації», – зазначив Шмигаль.
  • Серед пріоритетів у Матриці реформ: макроекономічні політики (база для відновлення економіки та фінансової стійкості), інституційні зміни (антикорупційна політика, реформа правоохоронних органів, підвищення спроможностей державних та регіональних інституцій) та структурні реформи (заходи щодо спрощення торгівлі та покращення бізнес-середовища).
  • Уряд також запускає спеціальний веб-портал, де зібрані всі індикатори, зміст реформ, графік їх виконання. 

Контекст

До кінця червня Кабмін та Верховна Рада повинні виконати девʼять пунктів з плану Ukraine Facility, за яким Україна має отримати €50 млрд протягом найближчих чотирьох років. 

Наприклад, Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) вже отримало нового очільника ще 25 лютого, хоча у плані Ukraine Facility індикатор стоїть на другий квартал 2024-го. У лютому парламент ухвалив закон про корпоративне управління державних компаній, Мінфін – план цифровізації митниці, а в січні уряд підтримав Стратегію термомодернізації будівель. Серед головних нерозвʼязаних задач – реформа Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Чи встигають урядовці та що змінять реформи, які Кабмін пообіцяв виконати ЄС – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні