Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив чергові 33,3 млн грн на гранти для малого бізнесу

Кабінет міністрів виділив 33,3 млн грн на фінансування програми мікрогрантів «Власна справа», повідомила пресслужба Мінекономіки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мікрогранти на започаткування чи розширення бізнесу отримають близько 150 осіб, буде створено сотні нових робочих місць, зазначила зазначила перший віцепремєр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко. 
  • За даними Мінекономіки, на 4 листопада отримано 14 600 заявок на гранти за чотирма грантовими програмами проекту єРобота. Ухвалено 2131 позитивне рішення на загальну суму 1,8 млрд грн: 1911 позитивних рішень за програмою «Власна справа»; 167 позитивних рішень за програмою «Переробка»; 53 позитивних рішення за програмами «Сад /Теплиця». 

Контекст

Проєкт єРобота включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері. 

У серпні Кабмін виділив 103,3 млн грн із резервного фонду на гранти переможцям програми «єРобота» за напрямами щодо створення власної справи та закладання саду.

21 жовтня уряд виділив 67,6 млн грн на надання мікрогрантів українцям, які прагнуть відкрити власну справу або розширити свій бізнес. А 28 жовтня – понад 320 млн грн на гранти для переробних та агропідприємств.

28 жовтня було виділено 320,9 млн грн на надання грантів для створення або розвитку переробних підприємств та на закладку садів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні