Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив 381 млн грн на гранти підприємствам переробної галузі

Кабінет міністрів виділив 380,9 млн грн з резервного фонду держбюджету для надання грантів підприємствам переробної галузі в рамках програми «єРобота». Рішення ухвалене на засіданні уряду 1 листопада.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Гранти на загальну суму майже 381 млн грн отримають 63 заявники: 55 юридичних осіб, сім ФОП та одна фізособа, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність у сфері переробки зношених автомобільних шин.
  • Також виділені кошти сприятимуть створенню нових робочих місць та розвитку в галузях переробної промисловості щодо виробництва: харчових продуктів; меблів; хімічних речовин і хімічної продукції; готових металевих виробів; електричного устаткування та неметалевої мінеральної продукції; оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка; текстильного виробництва.
  • Реалізація програми «єРобота» одночасно допомагає збільшувати ступінь переробки української продукції, а також створювати нові робочі місця, заявила перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, задача – експорт готової продукції, яка має включати в себе якомога більшу додану вартість.

Контекст

Проєкт «єРобота» включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері. 

У серпні Кабмін виділив 103,3 млн грн із резервного фонду на гранти переможцям програми «єРобота» за напрямами щодо створення власної справи та закладання саду.

21 жовтня уряд виділив 67,6 млн грн на надання мікрогрантів українцям, які прагнуть відкрити власну справу або розширити свій бізнес. А 28 жовтня – понад 320 млн грн на гранти для переробних та агропідприємств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні