Категорія
Новини
Дата

Уряд відмовився від ідеї запровадити додатковий збір на валютообмінні операції – Железняк

Кабінет Міністрів та Офіс президента відмовились від ідеї запровадити 10% збір на валютообмінні операції для купівлі імпортних товарів та послуг. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Уряд та Офіс відмовились від ідеї впровадження 10% імпортного збору», – зазначив він.
  • Депутат додав, що текст законопроєкту вже пройшов погодження, але на реєстрацію в Раду він не піде.
  • За словами Железняка, причиною відмови є значний публічний тиск та спротив бізнесу.

Контекст

На початку серпня стало відомо, що Кабмін хоче запровадити додатковий збір на валютообмінні операції для зменшення тиску на гривню. Міністр фінансів Сергій Марченко анонсував додатковий митний збір, але казав, що уряд обговорює концепцію. 

Член профільного комітету Верховної Ради, народний депутат Ярослав Железняк підтвердив, що уряд готує законопроєкт про додатковий збір. За його словами, він стосуватиметься імпорту. «Тут варто зазначити, що обрали концепцію не додаткових імпортних мит (яка складна в адмініструванні), а запровадження 10% збору на валютообмінні операції для купівлі всіх імпортних товарів та послуг», – пояснив він. 

Железняк зазначив, що, за розрахунками уряду, це має зменшити попит на імпортні товари й тиск на гривню. Очікувалось, що Кабмін внесе законопроєкт найближчими тижнями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні