Категорія
Новини
Дата

Уряд зберіг тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Кабінет Міністрів вирішив продовжити пільгову ціну на електроенергію для населення, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Ціна залишається на рівні 2,64 грн за кВт⋅год до кінця травня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня.
  • Шмигаль нагадав, що цього місяця уряд затвердив постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа. 
  • Також цього тижня державний «Нафтогаз» продовжив дію пільгової ціни на газ для населення. Вона, як і раніше, буде становити 7,96 грн за куб газу.

Контекст

У травні минулого року Кабінет Міністрів підвищив тариф для населення з 1,44 грн до 2,64 грн за кВт⋅год. Тариф зріс на 1,2 грн, або 83%. До цього в Україні діяв тариф 1,44 грн/кВт⋅год при споживанні до 250 кВт·год за місяць, а понад цей обсяг – 1,68 грн/кВт⋅год.

В Україні найнижчі тарифи для населення в Європі. У Польщі у 2022-му середня ціна 1 кВт⋅год для населення становила 0,77 злотих (або 6,36 грн), за даними сервісу Rachuneo.pl. У Молдові – 3,42–3,84 лея/кВт⋅год (6,66–7,48 грн), свідчать дані NewsMaker.md. Ринковий тариф для населення в Україні має становити від 5,5 до 6,5 грн/кВт·год, свідчила раніше оцінка аналітичного центру DiXi Grouр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні