Категорія
Новини
Дата

Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення на 83%

1 хв читання

Кабінет Міністрів підвищив тариф для населення з 1,44 грн до 2,64 грн за кВт⋅год. Про це Forbes повідомив народний депутат, член профільного комітету Верховної Ради Олексій Кучеренко.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Уряд підтримав підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт⋅год з 1 червня. Тариф зросте на 1,2 грн, або 83%.
  • За словами Кучеренка, в Україні багато людей, які споживають 150 кВт⋅год на місяць. Вони платитимуть приблизно на 150 грн більше, ніж раніше.

Контекст

В Україні діє тариф 1,44 грн/кВт⋅год при споживанні до 250 кВт·год за місяць, а понад цей обсяг – 1,68 грн/кВт⋅год. «Це менше, ніж собівартість транспортування електроенергії», – сказав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

В Україні найнижчі тарифи для населення в Європі. У Польщі минулоріч середня ціна 1 кВт⋅год для населення становила 0,77 злотих (або 6,36 грн), за даними сервісу Rachuneo.pl. У Молдові – 3,42–3,84 лея/кВт⋅год (6,66–7,48 грн), свідчать дані NewsMaker.md. Ринковий тариф для населення в Україні має становити від 5,5 до 6,5 грн/кВт·год, за оцінкою аналітичного центру DiXi Grouр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні