Категорія
Новини
Дата

USAID виділяє понад $250 млн для підтримки українських аграріїв

1 хв читання

Агентство США з міжнародного розвитку започаткувало нову програму USAID Harvest з підтримки українських виробників зерна та олійних, щоби вони розширили свій експорт, повідомляє Мінагрополітики. Таким чином у аграрний сектор України USAID інвестує $250 млн.

Ключові факти

  • Міністерство презентувало нову програму USAID Harvest, націлену на інвестування в майбутнє аграрного сектору України, йдеться про понад $250 млн у відбудову та розширення аграрного сектору.
  • Підтримка буде спрямована на малих виробників зерна та олійних, аби розширити ринки їхнього експорту. 
  • Заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман наголосила, що американське агентство змінює свій фокус на майбутні потреби сільського господарства України і буде підтримувати диверсифікацію її експорту та виробництво продуктів із вищою доданою вартістю. 
  • Коулман додала, що програма USAID Harvest має за мету посилити аграрний експорт на $1,5 млрд і залучити додаткові $500 млн приватних інвестицій.

Контекст

Наприкінці минулого року USAID оголосило нову грантову програму для середніх та великих підприємств. Обсяг фінансування програми становить $15 млн. Один бізнес зможе отримати грант від $250 000 до $2 млн. Участь у програмі можуть взяти підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів на рівні $8 млн у гривневому еквіваленті.

Грантове фінансування підприємства повинні спрямувати на розвиток бізнесу, зокрема для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні