Категорія
Новини
Дата

Середні та великі підприємства зможуть отримати гранти до $2 млн на розвиток. USAID анонсувало програму на $15 млн

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило нову грантову програму для середніх та великих підприємств, повідомляє Міністерство економіки України. Обсяг фінансування програми становить $15 млн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Один бізнес зможе отримати грант від $250 000 до $2 млн. Участь у програмі можуть взяти підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів на рівні $8 млн у гривневому еквіваленті.
  • Грантове фінансування підприємства повинні спрямувати на розвиток бізнесу, зокрема для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць. 
  • Умовою участі у програмі є вкладення додаткових коштів, власних або інших залучених підприємством ресурсів. 
  • Відбір учасників програми відбуватиметься у два етапи. Перший передбачатиме оцінювання концепцій, на другому треба буде подати деталізовані грантові заявки.  
  • Концепції мають бути подані не пізніше 29 лютого. Очікується, що вони будуть втілені впродовж 12–24 місяців. 

Контекст

У вересні USAID оголосило також грантову програму для розробників інноваційних проєктів у сфері кіберзахисту загальною сумою $500 000.

Нещодавно агентство вирішило збільшити загальний обсяг фінансування грантової програми для підтримки інноваційної трансформації та розвитку українських підприємств до $11 млн. Зокрема, у межах програми буде надано близько 75 грантів, замість раніше запланованих 25. Фінансування буде надано у межах гранту з підтримки переробних підприємств.

22 грудня Кабінет Міністрів виділив додаткові 1,32 млрд грн на гранти за програмами «єРобота» на розвиток власного бізнесу та створення або розвиток переробних підприємств. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні