Категорія
Новини
Дата

УЗ вперше з початку великої війни запускає поїзд до Миколаєва, наступний – Херсон

«Укрзалізниця» вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ відновлює пасажирське залізничне сполучення з Миколаєвом, повідомила пресслужба УЗ. Відповідний дозвіл перевізник отримав від Миколаївської ОВА та військових. На черзі – Херсон.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Перший поїзд до Миколаєва вирушить сьогодні з Києва о 22:00. Востаннє пасажирський поїзд далекого сполучення приїздив до Миколаєва 24 лютого.
  • Поїзд №122/121 Київ – Миколаїв курсуватиме по парних числах зі столиці та по непарних – з Миколаєва. 
  • Зі столиці він вирушатиме о 22:14 та прибуватиме до Миколаєва о 07:15. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 22:09 та прибуватиме до Києва о 06:55. Квитки вже можна придбати в касах, у застосунку або чат-ботах УЗ. 
  • «Після деокупації Херсона лінія фронту зрушилася, і ми отримали дозвіл на відновлення залізничного сполучення до міста. Це надважливо саме напередодні зими, коли люди зможуть у разі потреби зручно поїхати до інших міст України або ж привезти все необхідне», – зазначив голова УЗ Олександр Камишін.
  • Він також додав, що вже в найближчі декілька днів буде відновлено залізничне сполучення з Херсоном. «Вже виявлено багато пошкоджень інфраструктури, але ми її швидко відновимо та запустимо довгоочікуваний рейс нашого «Потяга до перемоги», – додав керівник УЗ.
  • Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що залізничники разом з ДСНС завершують обстеження колій і вже почали ремонт пошкодженої інфраструктури. «Розраховуємо, що відновити залізничне пасажирське сполучення з обласним центром ми зможемо протягом 10 днів», – додав він.

Контекст

14 листопада у звільненому кілька днів тому Херсоні офіційно підняли прапор України. У заході взяв участь президент Володимир Зеленський.

Напередодні мобільні оператори «Київстар» та Vodafone запустили у звільненому Херсоні перші базові станції, які працюють на генераторах та терміналах Starlink. 

УЗ разом із платформою UNITED24 відкрила продаж квитків на поїзди до деокупованого Херсона, а також Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя. Усі отримані кошти в рамках проєкту підуть на шатли для сполучення деокупованих територій з найближчими залізничними вузлами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні