Категорія
Новини
Дата

В АРМА не звітують про арештовані російські та білоруські активи. Аналітики Trap Aggressor дізналися причину

В Агентстві з розшуку і менеджменту активів (АРМА) відмовилися надати інформацію про перелік російських та білоруських активів, які були арештовані після 24 лютого та передані в управління до АРМА. Про це йдеться у повторній відповіді АРМА на звернення аналітиків Trap Aggressor у звʼязку з відкриттям провадження Омбудсменом через приховування інформації про російські активи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після остаточної відмови АРМА оприлюднити інформацію про те, які саме підприємства та майнові комплекси російських і білоруських власників на території України були передані в управління, в Секретаріаті Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця повідомили, що провадження закрито. 
  • В АРМА наголошують, що відмовляють у наданні інформації з двох причин.
  • По перше, в Агентстві віднесли інформацію про перелік російських та білоруських активів, їхньої вартості та власників до службової інформації через воєнний стан і його загрози. 
  • По друге, в АРМА заявляють, що не ведуть окремий облік російських та білоруських арештованих активів, а також не мають інформації про отриману суму від їхньої реалізації.
  • «Вказані відомості жодним чином не створюються чи опрацьовуються в процесі виконання АРМА своїх повноважень. Формування ж інформації за запитуваними вами критеріями покладає на АРМА додаткове навантаження, зокрема шляхом необхідності застосування значних інтелектуальних зусиль з метою здійснення аналітичної обробки вхідних даних та їхнього узагальнення», – заявили в агентстві.

Контекст

В Trap Aggressor зауважують, що АРМА неодноразово у своїх пресрелізах вказувала саме на російську приналежність отриманих активів. Зокрема, у листопаді АРМА ​​повідомила про відбір управителя для активів «Вінницяпобутхім», кінцевим бенефіціарним власником якого є російська компанія.

Однак Агентство не звітує перед суспільством, скільки конкретно коштів отримав бюджет протягом 2022 року від управління російськими активами і хто саме управляє цими активами. Через це неможливо оцінити ефективність АРМА, наголошують в Trap Aggressor.

Раніше Омбудсмен відкрив на АРМА провадження через приховування інформації про російські активи за зверненням Trap Aggressor.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні