Категорія
Новини
Дата

​В енергосистемі значний дефіцит. «Укренерго» запровадило графіки погодинних відключень у всіх регіонах

1 хв читання

У четвер, 16 травня, в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень, повідомляє пресслужба «Укренерго». Більшу частину доби в енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр НЕК довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Отримати інформацію про обмеження споживання у кожному регіоні, можна в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.
  • 15 травня з 19:25 до 22:00 були застосовані аварійні відключення промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Проте, через зростання споживання, ці обмеження були подовжені до 23:40.
  • Сьогодні аварійна допомога від країн ЄС була застосована з 00:00 до 01:00.
  • Протягом доби очікується імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 23 488 МВТ·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 653 МВт. 
  • За словами генерального директора компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергія Коваленка, ситуація в енергосистемі вночі та зранку виявилася складнішою, ніж розраховувало «Укренерго». Вранці через перевищення лімітів застосовувалися екстрені відключення світла.
  • «Нам хронічно не вистачає генерації та імпорту для поточного рівня споживання», – написав він.

Контекст

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

10 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні