Категорія
Новини
Дата

В енергосистемі дефіцит. Україна знову залучає аварійну допомогу з Європи та вводить обмеження для бізнесу

«Укренерго» другий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи майже цілодобово, повідомляє пресслужба НЕК. Ввечері вівторка, 23 квітня, для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Протягом всієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії через пошкодження, завдані ракетними ударами РФ. Наразі електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів.
  • З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовувані графіки обмеження потужності. Заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.
  • На Криворіжжі обмеження споживання для промислових споживачів продовжують діяти цілодобово.
  • На Харківщині для побутових споживачів обмеження діють протягом доби, на ранок знеструмлено близько 209 000 побутових споживачів.
  • «Укренерго» другий день поспіль залучає аварійну допомогу протягом майже всієї доби з енергосистем європейських країн.
  • Імпорт протягом доби запланований з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Його загальний обсяг 9298 МВТ·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1592 МВт.

Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Міненерго закликало бізнес та підприємства імпортувати електроенергію, щоб уникнути відключень. У відомстві нагадали, що відповідний досвід застосовувався у 2022–2023 роках.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні