Категорія
Новини
Дата

В ЄС заморозили активів російських олігархів на €30 млрд. Відзвітувала лише половина країн

Європейський Союз заблокував активи на €29,5 млрд фізосіб та організацій, внесених до списків санкцій проти РФ та Білорусі, пише Reuters з посиланням на повідомлення Єврокомісії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Половина держав-членів ЄС повідомили Єврокомісії про блокування активів громадян та організацій РФ та Білорусі на €29,5 млрд. У списку, зокрема, яхти, вертольоти, нерухомість, а також предмети мистецтва на €6,7 млрд.
  • Крім того, країни ЄС заблокували транзакцій на суму в €196 млрд.
  • Єврокомісія поки що не має повної картини щодо вартості заблокованих активів російських олігархів. Згаданий обсяг може становити лише незначну частину активів, які можуть бути заблоковані, зазначає агентство. Раніше лише в Нідерландах нарахували активів олігархів з чорного списку на €27 млрд.

Контекст

ЄС у рамках пʼятого пакету санкцій проти РФ включив до списків санкцій 217 фізичних та 18 компаній. Нові санкції торкнулися підприємців, а також членів сімей осіб, які вже перебували під санкціями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні